Vanliga frågor

Kontakta Test The Talent om du inte hittar svar på din fråga här.

När du har slutfört ditt köp får du direkt tillgång till testprodukten. En meny högst upp på webbplatsen visar ”Mina tester” där du kan komma åt dem.

testttalent.se/mina-tests/

Dessutom får du ett e-postmeddelande med kontouppgifter (inloggning och lösenord) för Test The Talent. Vi skickar e-postmeddelandet några sekunder efter ditt köp, men det kan förekomma en fördröjning hos din e-postleverantör. Det kan ta upp mot 5 minuter för ditt e-postmeddelande att komma fram.

Kom också ihåg att kontrollera din skräppost och, om du använder Gmail leta i mappen All mail.

Om du inte har fått något mail alls kan du försöka återställa ditt lösenord här.

testttalent.se/mitt-konto/lost-password/

Om ingenting fungerar alls kan det vara så att du har angett din e-post felaktigt, kontakta oss så löser vi det snabbt så att du kan börja träna.

ALLA köp på Test The Talent är en engångsbetalning och INTE en prenumeration. Avtalet med och tillgången till Test The Talent upphör automatiskt efter 3 månader. Om du vill fortsätta att ha tillgång till testerna måste du köpa tillgång igen.

Självklart ordnar vi det! Tyvärr kan vi inte manuellt ändra åtkomsten till de olika testerna när du väl köpt dem, men vi kan åtgärda det genom att vi genomför en retur där du sedan kan köpa tillgång till rätt tester. Vi garanterar att du får tillbaka beloppet för de tester som du inte använder, och som vanligt gäller pengarna-tillbaka-garanti om du inte är nöjd med produkten. Kontakta oss så fixar vi det.

Om du har genomfört det kostnadsfria testet och angett ditt namn och din e-postadress korrekt kommer du också att få ett e-postmeddelande med testresultatet.

I vissa fall kan e-postmeddelandet hamna i din skräppostmapp eller utanför inkorgen i Gmail. Om det verkar som om du inte har fått något mail alls kan du skriva till oss. Vi har möjlighet att hitta testet och skicka resultatet till dig manuellt.

Du är också mer än välkommen att göra de kostnadsfria testerna en gång till.

Du kan göra alla tester på Test The Talent så många gånger du vill! Med undermenyn Testhistorik i menyn Mina Tester hittar du också en översikt över alla dina testförsök, inklusive poäng och detaljerade förklaringar med feedback för varje fråga.

Det kan du göra, men tänk på att vissa frågor är samma för de olika testpaketen. Om du inte tränar för ett specifikt test utan vill ha allmän testträning rekommenderar vi den allmänna numeriska, verbala och logiska testträningen.

Självklart! I upp till 14 dagar efter att du har köpt tillgång kan du få en fullständig återbetalning av ditt köp.

Observera att en återbetalning innebär att ditt konto och alla testresultat kommer att stängas och raderas permanent.

Skriv till oss på [email protected]. Vi kommer självklart inte att ifrågasätta dig, men vi vill gärna höra varför du inte var nöjd. Om ditt missnöje beror på att du hittade fel i testerna vill vi mer än gärna veta var felen fanns så vi kan åtgärda dem för att bli så bra som möjligt.

Vi kan inte återbetala det belopp som betalats via banköverföring, utan endast via vår betalningsleverantör Stripe / Paypal. Detta tar officiellt 5-10 dagar, men vanligtvis går det snabbare än så.

Övningarna aktiverar och skärper de centrum i hjärnan som är aktiva under genomförandet av SHL-test. Om du är van vid att arbeta med matte eller tunga dataanalyser, kan du förvänta dig en förbättring ca 20-30%. Om du har en mindre matematiskt tung bakgrund eller om du inte arbetar med analyser av tal i vardagen, förbättrar du dig ofta mer i träningsprocessen. Det finns exempel på 90-100% förbättring. Med hårt arbete kan de flesta, oavsett bakgrund, uppnå höga poäng på testet!

När du tränar på Test The Talent är alla tester på svenska. Om du behöver träna på andra språk erbjuder vi även träning på engelska, tyska, danska och norska – läs mer och köp tillträde på de relevanta webbplatserna.

När det gäller själva färdighetstestet som du behöver göra i din rekryteringsprocess kan du alltid välja vilka språk du vill göra testet på.

Det är ALLTID en fördel att göra testet på ditt modersmål (det är förmodligen svenska) även om du talar flytande engelska. Detta är en fördel särskilt i verbala tester, men du kommer förmodligen också att snabbare förstå instruktioner och frågor i både numeriska och logiska tester.

Även om hela rekryteringsprocessen är på engelska och den anställande chefen och HR talar engelska, gör testet på svenska om du inte uttryckligen blir ombedd att göra något annat.

Vissa företag har en fast poäng som alla anställda måste ha som minimum för att kunna bli anställda. På så sätt säkerställer bolaget en hög lägstanivå i hela koncernen. Detta ses oftast i kunskapsbaserade företag. Generellt sett finns det ingen formell lägsta poäng, men testet utvärderas utefter din bakgrund och kvalifikationer och jämförs sedan med de andra kandidaternas resultat.       

Vi vet att vissa företag har ett fast poängsaldo som alla anställda måste uppnå som ett minimum för att anställas, i specifika roller. Däremot detta inte något som de officiellt går ut med, eftersom det kan verka lite kontroversiellt för vissa. Detta är vanligast i kunskapsintensiva företag. Men i allmänhet kan det vara svårt att få jobbet om du får ett mycket dåligt resultat, under det normala intervallet.

Vanligtvis finns det inget formellt minimipoäng, utan testet bedöms tillsammans med din bakgrund och dina kvalifikationer och jämförs med andra sökandes poäng.

Ett bra resultat i ett färdighetstest är ett stort plus för att få jobbet, särskilt om det finns flera lämpliga kandidater, de som har visat sig ha ett särskilt intresse för ett utmärkt testresultat, blir vinnare.

Vi vet också att själva testträningen kan bli ett problem vid anställningsintervjun, särskilt om du får ett mycket högt resultat. På intervjun kanske du därför får frågor om hur du gjorde, vilken strategi du använde, hur du förbättrade dig osv. Med din träning hos Test The Talent kommer du ge intryck av att vara mycket motiverad för jobbet eftersom du har lagt ner mycket tid på att förbereda dig och att du levererar när du får en svår uppgift.

Vi ser också att många företag sparar resultaten och att chefer och HR senare kan använda dem för att bedöma om du är lämplig för befordran.

Tyvärr inte, vi erbjuder endast tester för kandidater som vill förbättra sig inför ett kommande rekryteringstest.

© Copyright 2023 - Test The Talent - Disclaimer